skype_1-r100İnternet üzerinden ücretsiz görüşme yapmanızı sağlayan VoiP çözümü Skype'ın iPhone uygulamasının Salı günü yani bugün içinde ücretsiz olarak sunulacağı duyuruldu. Merakla beklenen uygulama kablosuz internet ağı üzerinden bağlanarak Skype üyeleriyle ücretsiz iletişim kurmanızı sağlayacak. 400 milyon civarında üyesi olduğu bilinen Skype, zaten halihazırda yoğun olarak internet bağlantısı kullanan iPhone kullanıcıların faturalarında hafiflemeye sebep olacaktır.

Skype'ın uygulaması ücretsiz olarak sunuluyor.  Skype uygulaması sadece kablosuz bağlantıyı destekliyor. Ne yazık ki 3G veeya edge kullanarak uygulamayı kullanmak mümkün değil. Bu özelliğin olmamasındaki en büyük sebep ise Apple'ın gsm şirketleriyle kötü olmamak istemesi olarak ala geliyor.  iPhone'ların büyük çoğunluğunun gsm şirketleriyle kullanıcıların yaptıkları sözleşmeyle satıldığı göz önüne alındığında, Apple'ın bu konudaki tedirginliği kabul edilebilir gibi geliyor.

skypeiphone-w600Skype'ın iPhone'lara gelmesiyle birlikte VoiP uygulamalarının kullanımının artıp artmadığını önümüzlerde ki günlerde göreceğiz. iPhone'u olmayan kullanıcılar içinde VoiP çözümleri mevcut aslına bakarsanız. Kısa süre önce Türkiye pazarına girme kararı alan ve Webrazzi Kariyer'ede ilan bırakan Fring, iPhone dışındaki cep telefonlarına yönelik VoiP hizmeti sunuyor. Özellikle Java destekli cep telefonlarına yönelik geliştirilmiş bir uygulama olan Fring bir süre sonra Türkçe siteside kısa bir süre önce yayına geçti. Resim Kaynağı: CNET

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.