2008'in Rüya Takımı kadrosu

2008'de güzel günlerini yaşayan bir çok web odaklı teknolojik ürün vardı, aşağıda onlardan bir kaç dikkat çeken ürün yer alıyor.

  1. FriendFeed: Sosyal medyayı bir araya getirerek güçlü kullanıcıların özgürce tartışmalarına izin verdi. Yeni medya takibi için devrim yaratan bir filtreleme ürünü oldu. Belirli bir sıklıkta kullanılan web servislerinin bir arada sunma fikri bir çok girişime ilham oldu.
  2. Asus Eee PC 1000H: Netbook devriminin en önemli oyuncusu oldu. 10 inçlik monitörüyle mobil ortam için en uygun olan ekran boyutunu yakalarken, standart bir klavyenin %92'sine denk gelen klavye ölçüsüyle neredeyse alışkın olunan bir kullanıcı deneyimi yaşattı. Netbook salgını yayılmaya devam edecek.
  3. Android: Açık kaynak mobil işletim sistemi Android, G1'dan sonra bir çok ayrı projeyle yayılmaya devam edecek. (Netbook'larda da kullanılacağı bir grup çılgın tarafından deneyimlendi.)
  4. Facebook Connect: OpenID ile birlikte Data Portability fikrinin en güzel uygulamalarından biri olurken, Google Friend Connect'in lansman tarihini tetikledi. Web etkileşimine bu sayede yeni bir sosyal deneyim eklendi.
  5. Amazon Web Services: Amazon EC2, S3 gibi servisleri sayesinde daha doğrusu Jeff Bezos vizyonu sayesinde cloud computing'i öngörerek kat kat büyümeye başlıyor. Cloud Computing'in bu ilk ayağında işlem/donanım(compute) maliyetlerinde startup'lara avantaj sağlamaya devam edecek.
  6. Yammer: Enterprise 2.0'ı temsil eden uygulama, son kullanıcıya ulaşan başarılı startup fikirlerinin farklılaştırılarak yepyeni başarılı enterprise uygulamalara dönüşebileceğini gösterdi. Bu ürün bu seneki Techcrunch50'nin de birincisi seçilmişti.
  7. Get Satisfaction: Müşteri hizmetleri alanında tam bir sembol. Müşterilerin şikayetleri, önerileri gibi her türlü geri bildirimine ev sahipliği yapan ürüne marka temsilcileri de doğrudan katılarak resmi olarak katkıda bulunmayı (tepkileri yanıtlamayı) bir alışkanlık haline getirdiler.
  8. Hulu: Web trendleri video teknolojisini besleyecek şekilde ilerlemeye devam ederken, tüm istatistikler bu büyümeyi doğrular nitelikte. Google'da yapılan arama sayısı gün geçtikçe düşerken; YouTube, Hulu gibi video platformlarında bu sayı gün geçtikçe artıyor. Hulu yaptığı içerik anlaşmaları ile eğlenceyi (entertainment'ı) bilginin önüne geçirecek kadar popüler hale getiren en önemli uygulama.
  9. iPhone 3G: Netbook'lar her ne kadar pazar payını düşürmüş olsa da; hem geliştiricilerin hem de bağımlı kullanıcılarının gözdesi olmaya devam edecek. (Fazla söylenecek söz yok, Steve Jobs'u hasta yatağında üzmek istemeyiz daha fazla.)
  10. Qik: Mobil dünyanın web ile olan geleceğini ilk kez bu kadar net gösteren startuplardan biriydi. Sadeliği ile anlık yayın uygulamalarının Google'ı oldu ve vizyonu belirledi. (Qik'i YouTube'a satamadık gitti.)
  11. Texas Hold'Em Poker: Facebook'un 150 milyon kişiye ulaşan kullanıcı potansiyelini en iyi kullanan servislerin başında geliyor. Sosyalleşme ile oyunu buluşturan noktada aylık 7.5 milyon tekil kullanıcıya ulaştılar ve çok daha yayılacaklar.
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.