Yahoo!'nun zor zamanları gelişimini engellemiyor

Yahoo!'nun zor zamanları gelişimini engellemiyor

Yahoo anasayfasını yenileme çalışmalarını YUI blogunda resmi olarak duyurdu. Bir süredir internette çeşitli ortamlarda okuduğumuz haber bugün itibariyle kesinlik kazandı. Yahoo'nun yeni anasayfası YUI kütüphanesi üzerinde geliştirmeler yapılarak hayata geçiriliyor. YUI kütüphanesinin kullanımıyla birlikte geliştiricilerin Yahoo platformuna uygulama geliştirmesi teşvik ediliyor.

Yeni tasarımın ne zaman tam olarak hazır olacağı belli olmamakla birlikte, rastgele belirlenen Yahoo kullanıcıları zaman zaman yeni tasarımı görebiliyor. Şahsen bende geçen hafta içinde yeni tasarımı görmüştüm fakat konu hakkında her hangi bir açıklama bulamamıştım.

Yahoo yazılım geliştirme anlamında başarılı çalışmalarına devam ederken ne yazık ki finans anlamında aynı başarıdan söz etmek pek mümkün değil. Şubat 2008'de Microsoft'un satın alma teklifini az bularak reddeden Yahoo, Haziranda Google ile reklam ortaklığı kurmuştu. Geçen hafta yapılan resmi açıklamayla bu anlaşma Google tarafından fes edildi.

Bu kadar olumsuzluğun üzerine geçen hafta San Francisco'da yapılan Web 2.0 Summit'te Yahoo CEO'sunun "Microsoft'un Yahoo'yu alması kendisi için çok iyi olur fakat Yahoo için fiyat az" şeklindeki açıklaması Yahoo'nun güvenilirliğini hepten yerle bir etti.

Bugüne gelecek olursak, Techcrunch'taki habere göre Yahoo'nun Nasdaq'da işlem gören hisseleri 10 dolar seviyesine geriledi ve toplam şirket değeri $14.330 Milyar seviyesine geldi. Böylece Yahoo, değeri $15 milyar olarak telaffuz edilen Facebook'tan da daha az değerli hale geldi.

31 Aralık 1999'da hisse değeri 108 Dolar ile zirve yapan Yahoo'nun değeri bugün 10'da 1'ine düşmüş ise bunun sorumlusu tabi ki en başta Google'ın arama motoru pazarını ele geçirmesini sadece seyreden Yahoo'nun kendisidir.

Bakalım Yahoo kendisini bu keşmekeşten kurtarıp eski gücüne kavuşabilecek mi, bunu önümüzdeki günler gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.