E-ticarete inovatif yaklaşım: Markafoni

MarkafoniMarkafoni henüz resmen yayına girmemiş olan ancak gönderilen davetiye ile inceleme fırsatı bulduğum inovatif bir e-ticaret servisi. Gerçi servis resmen yayına girdiğinde de davetiye ile sistemi kullanma ve üyelik imkanı sunuluyor olacak. Kısacası, isteyen herkesin alışveriş yapamadığı bir e-ticaret sitesinden bahsediyoruz.

Markafoni'yi daha yayına girmeden bu kadar havalı yapan şey de zaten bu oluyor. Servisinin yaratıcılarının kendi ağızlarından yaptıkları tanımlamaları şöyle:

"Markafoni, özel markaların özel satışlarını (%30'dan %70'e varan indirimlerle) organize eden, alışverişten keyif alan ve kaliteden ödün vermeyen üyelerin oluşturduğu özel bir topluluktur."

Servisin yapısını özetle şöyle anlatayım. Öncelikle üye olabilmek için mutlaka ya servisin kendisinden ya da üye olan bir arkadaşınızdan davetiye almanız gerekiyor. Üye olduktan sonra sistem belirli dönemlerde geçerli olan özel indirimli ve özel markalara ait kampanyalar yayınlıyor. Ancak bu ürünleri ve servisi bildiğimiz "günde bir ürün" konseptindeki girişimlerle karşılaştırmamak ve karıştırmamak gerekiyor. Nedenini soracak olursanız, mesela henüz özel beta aşamasındayken yayınlanan ürünler Ferre markaydı. ;)

Markafoni'nin amacı bu tür özel ürünleri özel fiyatlarla sunabilmek. Bunun için de bünyesinde özel ve alışveriş yapan bir üye kitlesi barındırmak istiyor. Bunu yaparken de davet edilen üyelerin kendi arkadaşlarını davet etmesi yöntemiyle çemberi genişletiyor.

Markafoni

Markafoni'nin modeli aslında dünyada denenmemiş bir model değil. Fransa da Vente-Privee tarafından uygulanan ve oldukça başarılı olmasının ardından farklı ülke dillerine de uyarlanan bir iş modeli.

Bir süredir üzerinde çalışıldığından haberdar olduğum ancak henüz bir demo göremediğim Markafoni'nin özel betasını incelediğimde hemen kısaca paylaşmak istedim. Servisin yayına gireceği zamanı, ilk hedeflerini ve bunun gibi tüm detaylarını kısa süre içinde öğrenip ayrıca paylaşıyor olacağım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.