iPhone için Vodafone'a 2 saatte 1000+ başvuru!

iPhone için Vodafone'a 2 saatte 1000+ başvuru!

Vodafone'un iPhone 3G için ön talep almaya başlayacağını şuradaki yazımda yazmıştım. Yazıda yaptığım güncelleme ile formun ve sayfanın devreye girdiğini de kısa süre önce bildirmiştim. Ön talep formuna buradan ulaşabilirsiniz.

Biraz önce Vodafone yetkilisinden konuyla ilgili aldığım e-posta'da ön talep formunun açılmasını takip eden 2 saat içinde 1000'den fazla başvuru aldıklarını ve şaşırdıklarını belirttiler. Açıkcası ben hiç şaşırmadım. Çünkü şirketin bu süreçte on binlerce başvuru alacağını tahmin ediyorum. Bu arada henüz basın açıklamasının yapılmadığını ve  sadece Webrazzi'de haberin çıktığını da hatırlatmak isterim.

Hali hazırda Türkiye'de kaç iPhone kullanıcısı vardır bilemiyorum ama "en az" aktif 10.000 olduğunu tahmin ediyorum. Birisi çıkar "Arda, 50.000 iPhone kullanıcısı var şu anda Türkiye'de!" derse ona da hiç şaşırmam. Bilgisi olanlar lütfen yorumlarda paylaşsınlar.

iPhone ile ilgili gelişmelere bu kadar önem veriyor olmamın sebebi ise bu ürünün web ile mobil ortamların birleştiği bir alan olmasıdır. İnternet şirketlerinin iPhone ve türevi platformlara özel dikkat göstermeleri ve gerekirse özel gruplar ile bu yönde geliştirmeler yapmaları gerektiğine inanıyorum.

Son olarak vurgulamak istediğim bir konu var ki, Vodafone'un ürünü piyasaya çıkartırken içeriğindeki tüm uygulamaları kendi servisleri ile doldurmayacağını, AT&T gibi ürün içeriğinde transparan kalacağını ve Türkiye'ye özel içeriklerle menülerin destekleneceğini umuyorum. Aslında ummuyorum kendilerine mesaj veriyorum da denebilir. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.