Kurumsal wiki uygulamaları yükselişte

Kurumsal wiki uygulamaları yükselişte

Web 2.0 Expo'da standların büyük bölümü kurumsal ve bireysel çeşitli wiki uygulamalarına aitti. Wiki ile sosyal ağları birleştirenler, wiki ile online döküman yönetimini birleştirenler ve bunlar gibi birçok inovatif wiki uygulaması kendi kitlesine ulaşmaya çalışıyordu.

Söz konusu şirketlerle ilgili önümüzdeki günlerde detaylı incelemeleri yazıyor olacağım. Benim şu aşamada odaklanmak istediğim konu bu şirketlerin hangileri olduğundan ziyade, global pazarlarda belli ki girişimci ve yatırımcılar tarafından potansiyel ürün olarak görülen kurumsal wiki uygulamalarının ülkemizdeki bilinirliği ve kullanımı.

Yatırımcılar tarafından da potansiyel göründüğünü söylememin sebebi, Expo'da özellikle sorduğum için biliyorum ki tüm bu şirketler VC yatırımlarını çoktan almışlar. Buradan çok net anlaşılabileceği gibi Amerika kurumsal pazarında bu tür uygulamalara sıra gelmiş ve oyuncu sayısında artış başlamış.

Kurum içi verimliliği ve paylaşımı fazlasıyla artırdığını yakından bildiğim wiki uygulamalarının ülkemizdeki kullanımının ise elbette düşük olduğunu tahmin ediyor ve biliyoruz. Ancak Web 2.0 trendlerini Amerika pazarı ile çok küçük farklarla uygulamaya aldığımızı düşünürsek wikilerin kurumsal boyutta kullanımının yakın olacağını da tahmin etmek güç olmuyor.

Diğer taraftan Türkiye'de kurumların son dönemlerde verimlilik, yaratıcılık, inovasyon, sinerji gibi konuların yanında elbette internete olan ilgilerini de bildiğimiz için wikilerin yaratabileceği kurum içi faydaları kısa sürede farkedeceklerini düşünüyorum.

Expo'da dikkatimi çekmesinin dışında bugünlerde üzerinde çalıştığım bir konu olduğu için de bu alandaki global trendi kısaca paylaşmak istedim. Örnek olması için ise SocialText'i inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.