Yapay zeka video ile bambaşka gidiyor; Animoto tam gaz!

Yapay zeka video ile bambaşka gidiyor; Animoto tam gaz!

Animoto Ağustos 2007'de başladığı serüveninde kendisini her kullanmak istediğimde biraz daha yenilenmiş oluyor. Son olarak piyasaya girmek isteyen müzisyenlere kapılarını sınırsızca açan sistem, yeni nesil internet uygulamalarının en iyilerinden. Benim bu fikrimi film/tv kategorisinde aldıkları SXSW ödülüyle zaten onaylatmışlardı.

Animoto'nun yapay zekalı sistemi eklediğimiz resimleri ve müziği algılayarak bir başarılı bir yönetmen gibi karar veriyor. Kullandığımız içeriklerle inanılmaz başarılı birbirine benzemeyen işler çıkartıyor. Yarattığı videolar tamamen bir prodüksiyon ürünü. Sabit şekillendirebileceğiniz slaytlar değil; tamamen müziğin ve resimlerin içeriğine göre oluşmuş, birbirinden bağımsız ürünler ortaya çıkartabiliyorsunuz - daha doğrusu sistem bunu size hediye ediyor. Bu videoları bilgisayarınıza indirebildiğiniz gibi; ürettiğiniz eserleri bir çok şekilde paylaşmanız da mümkün. Youtube platformu sayesinde de eserlerinizi Youtube videolarını da dönüştürebiliyorsunuz.

Şimdilik tanıtım amacıyla 30 sn.'lik videolar yaratabildiğiniz sistemi, dilerseniz belirli bir ücret ödeyerek uzun filmleriniz için de kullanabilirsiniz. Sistemi deneyecek olursanız, tüm bu eser yaratma sürecinin uzun sürdüğünü düşünebilirsiniz, şimdiden söylemesi bu kullandığımız internet hızıyla ilgili bir yanılgı olacak. Tıpkı eskiden çevirmeli bağlantılarımızla müzik indirmeye çalıştığımız günlerdeki gibi. Biraz geriden gidiyoruz!..

Ben de elimden başarılı videolar çıkarttığımı söyleyebilirim, yayınlamak da isterdim ama maalesef bir şekilde sistem şu an Türkiye'de sağlıksız çalışıyor. Hatta Youtube'a aktarma özelliğini bile kullanmama rağmen burada sadece linkine yer verebiliyorum.

Çeşitli kaynaklarda karşılaştığım yorumculardan Animoto'nun slayt şovların yerini aldığını ve Slide benzeri sitelere rakip gösterildiğini okuyorum. Fakat kesinlikle öyle bir iddiası olduğunu düşünmüyor hatta aynı kategoride anmalarını anlamsız buluyorum. Konusu açılmışken yurt dışındaki bilindik kaynakların, işler orada dönüyor diye, her şeyi çözebildiklerini değil; bazen inanılmaz komik yanılgılar içinde olduklarını söyleyebilirim.

Son olarak; Animoto'nun kurucularının MTV, ABC ve eğlence sektöründen geldiklerini söylersem zaten işin boyutunun nerelere varacağını; nasıl büyük promosyon anlaşmalarını hatta satın almaları duyacağımızı da tahmin etmek zor değil.

Şimdiden iyi eğlenceler. Viral pazarlamanın gizli forvetinin elinizin altında olduğunu unutmamanızı hatırlatırım. ; )

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.