Zap Medya $13 milyon'a satın alındı

Ülkemizin önde gelen internet pazarlama ve reklam ajansı Zap Medya, global alanda özellikle Rusya, Macaristan, Hindistan gibi gelişen pazarlarda lider konumda olan pazarlama ve satış şirketi IMSG (International Marketing & Sales Group Limited) tarafından satın alındı.

Şirketin Zap Medya'nın tüm hisseleri için toplamda yaklaşık $13 milyon ödeyeceği açıklandı.

IMSG'nin Zap Medya hisselerinin başlangıçta %70'lik bölümünü, 2010 yılında da kalan %30'luk kısmını alacağı yapılan açıklamada belirtildi.

Zap Medya'nın 2006 yılı cirosunun $12 milyon buna karşılık vergi öncesi karının ise $2 milyon olduğuna da açıklamada yer verildi.

Ülkemizin internet alanındaki pazarlama ve reklam harcamalarının büyümesi ile gelen yabancı yatırımcı ilgisinin Zap Medya'nın satın alınmasında büyük etkisi olduğu kuşkusuz. Önümüzdeki dönemlerde bu alanda devam edecek büyümenin ise özellikle web girişimcileri için değerli olacağına inanıyorum.

Web girişim maliyetlerinin global örneklere kıyasla düşük olduğu ülkemizde, reklam ve pazarlama pastasının genişlemesi ile büyüyecek pazarın ülke ekonomisine etkisinin önemli olacağına da kesinlikle eminim.

Zap Medya'nın bundan böyle IMSG bünyesinde daha da gelişeceğine ve genişleyeceğine inanıyor, kendilerini başarılarından ötürü tebrik ediyorum.

IMSG tarafından yapılan açıklamaya buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.