Gedik Holding'den e-ticaret alanında satın alma!

Gedik Holding'den e-ticaret alanında satın alma!

Gedik Holding şirketleri arasında bulunan Gedik Art, 2004 yılında GedikGross.com web sitesiyle yapı malzemeleri alanında online satış gerçekleştirmeye başlamıştı.

Şirket GedikGross.com'u bu girişiminden yaklaşık 1 yıl sonra (Ekim 2005) farklı bir konseptte modelleyerek, sadece yapı malzemeleri satışından, her türlü ürünün online satışını karşılamak üzere geliştirdi.

Gedik Holding'in internet alanındaki yatırımlarının geçmişine baktığımızda sahibi olduğu şirketlerden internet servis sağlayıcısı konumundaki Gedik Net ve yine Gedik Art'a bağlı çalışan LoginLove.com isimli arkadaşlık sitesi dikkat çekiyor.

Şirketin internete yatırımlarının devam edeceğini ve özellikle e-ticaret konusundaki girişimlerini güçlendireceğini geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdikleri bir satın alma ile daha net anlamış olduk.

2004 yılının sonlarına doğru açılmış olan e-ticaret sitesi EkonomikTicaret.com geçtiğimiz günlerde Gedik Holding şirketlerinden Gedik Art'ın çatısı altına girdi.

(EkonomikTicaret.com'a bakacak olursanız, şirket Gedik Art'a bağlı olduğuna dair açıklamayı sitenin en altına konumlandırmış.)

Konuyla ilgili güvendiğim bir kaynaktan aldığım bilgiler ve satın alma ile ilgili konuşulanlar ışığında bazı ek bilgilere de sahip oldum.

Gedik Holding'in internette büyüme üzerine ciddi bir politikası varmış ve EkonomikTicaret.com satın alması tamamen bu stratejinin sebebiymiş.

Satın alma sonrasında EkonomikTicaret.com'un ofisi Gedik Holding'in Kartal'daki merkezine taşınmış.

Ancak EkonomikTicaret.com ve GedikGross.com birbirinden bağımsız markalar olarak çalışmaya devam edeceklermiş.

Elbette merak ettiğinizi düşündüğüm satış rakamı ile ilgili ise şirket tarafından herhangi bir açıklama söz konusu değil. Ancak yine söylentilerde 4 ile 5 milyon dolar arasında bir rakam telaffuz ediliyor.

EkonomikTicaret.com gibi bir girişimi bünyesine katmış olması Gedik Holding için bence çok doğru atılmış bir adımdır.

Bu tür gelişmelerin ülkemiz interneti adına hem sektör, hem girişimciler hem de yatırımcılar açısından çok değerli ve önemli olduğu düşüncesindeyim.

Ülkemizin büyük ve farklı alanlarda hizmet gösteren kurumlarının bu konuya olan inançlarını, satın almalar ile destekliyor olmaları ise ayrıca çok önemlidir.

E-Ticaret alanında halen yolun başında olduğumuzu ve önümüzdeki 2 yılın değerli olacağını çeşitli platformlarda dile getiriyorum. Bu da özellikte içinde bulunduğumuz dönem için e-ticaret'e yatırım yapmanın sağlayacağı avantajları karşımıza çıkartıyor.

İlgili yazı: Gözden kaçan fırsat klasik e-ticaret

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.