Olmazmi.com ve farklı alanlardaki alt siteleri

Olmazmi.com ve farklı alanlardaki alt siteleri

Webrazzi Forum'daki "Web Girişiminizi Tanıtın" bölümüne gönderilen bir mesaj ile dikkatimi çeken Olmazmi.com ve alt sitelerini genel bir incelemeye aldım.

Gönderilen mesaj da Sarkisozuvarmi.com, Videovarmi.com, Oyunvarmi.com, Hostingvarmi.com isimli sitelerin Olmazmi.com alt siteleri kapsamında devamının geleceği belirtiliyor.

Ürünlerin içeriğine baktığımızda.

Olmazmi.com, Google Co-op kullanılarak farklı kategorilerde arama yapabilmenize olanak tanıyan bir uygulama.

Google'daki tüm sitelerde arama özelliği ne kadar kullanılır bilemiyorum ama diğer arama kategorileri olan Alışveriş, Haber, Yemek Tarifi, Video ve Forum bölümleri ilgi çekici olabilir.

Sarkisozuvarmi.com, adından da anlaşılabileceği gibi bir çok yerli ve yabancı şarkı sözünün bulunabileceği keyifli bir servis.

Webrazzi Forum'da da belirtildiği gibi 350.000 şarkı sözüne sahip servisin içeriğini nasıl oluşturduğunu ya da hangi kaynaktan sağladığını merak ediyorum.

Şu an için servis kapsamında sadece sanatçıların ilk harflerinden yola çıkarak şarkı arayabiliyorsunuz ancak yakın zamanda kelime ile arama özelliğinin ekleneceği sitede bildirilmiş.

Videovarmi.com ise aynı mantıkla oluşturulmuş bir tür video arşivi. Farklı kategoriler altında videoların görüntülendiği servisin kelime ile video arama özelliği mevcut. İncelemeyi gerçekleştirdiğim anda sistemde 54.145 video bulunuyordu.

Belirtmemde fayda var ki tüm videolar farklı servislerin embed kodları ile yayınlanıyor ve sisteme kullanıcılar tarafından video ekleme özelliği bulunmuyor.

Oyunvarmi.com da flash oyun arşivi olarak hazırlanmış. Farklı kategoriler altında listelenen oyunlar arasında anahtar kelime ile arama yapabiliyorsunuz. Sistemde şu an için 5.470 oyun bulunuyor.

Hostingvarmi.com ise hosting, reseller, dedicated, managed, colocation kategorileri altında farklı hosting firmalarının paketlerinin yer aldığı bir servis.

Seçtiğiniz kategoriye göre değişen arama özellikleri bulunan servisin, standart ve sade yapısı sunduğu bilgi ile birleşince hoşuma gitti diyebilirim.

Aslına bakarsanız kullanıcı etkileşimi adına servislerin herhangi bir özelliği bulunmuyor. Ancak içerik sunmak yönünden baktığımda, bu kadar kolay arayüzlerle özellikle şarkı sözü arama, hosting arama gibi servislerin veriliyor olmasını beğendim.

Olmazmi.com, alt siteleri arasına yeni neler ekler bilemiyorum, ancak ilerleyen dönemlerde özellikle bilgi anlamında içerik sağlayacağı servisleri genişletirse başarılı olabilecek bir network yaratabilir.

Bu arada, ben her ne kadar kısa bir inceleme yapmış olsamda, servisin sahibi Webrazzi Forum'da siteleri ile ilgili geri dönüşünüzü bekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.