Arkamarka.com pazarlama üzerine bir sosyal ağ

Arkamarka.com pazarlama üzerine bir sosyal ağ

Arkamarka.com pazarlama ve marka konularına özel kurulmuş bir sosyal ağ. Reklam, pazarlama, iletişim, marka ve satış alanlarında çalışan ya da konuya ilgi duyan üyeleri arasında iletişim kanalı kuran arkamarka.com, aynı zamanda üyelerine sağladığı özgeçmiş oluşturma imkanı ile kariyer konusunda da destek sağlıyor olacak.

Servise üyelik tamamen ücretsiz ve farklı üyelik modelleri de mevcut değil.

Arkamarka.com'un ana özelliklerine baktığımızda, özgeçmiş, forum, etkinlik takvimi ve mesajlaşma bölümleri bulunuyor. Bunun yanında elbette bu tür servislerde olduğu gibi detaylı üye arama özelliği de mevcut.

Servisin diğer sosyal ağlardan farkı ise pazarlama konusuna odaklı olmasının yanında video ekleme özelliği sağlıyor olması. Her üyenin YouTube ya da Google Video linklerini kullanarak en fazla 3 video ekleme hakkı bulunuyor. Bu özellik elbette yoğun olarak reklam filmlerinin paylaşımı için kullanıyor ve bana kalırsa servisin konseptine göre iyi düşünülmüş.

Neden 3 video hakkı verildiği konusunu ise bilemiyorum. Yabancı servislerin altyapısı kullanılırken, video ekleme sayısına limit koymak gerekli miydi acaba?

Arkamarka.com'un ana gelir kaynağı ise büyük olasılıkla "İş İlanları" bölümü olacak. Bu bölüm henüz yapım aşamasında ancak üye sayısının artması ile sektör odaklı bir sosyal ağ olmasının avantajı ile bu bölümden gelir elde etmesi mümkün olacaktır.

Son olarak arkamarka.com'a ait bir de e-dergi bulunduğunu hatırlatmamda fayda var. Studios isimli yayına servisin üyeleri de içerik sağlayarak katkıda bulunabiliyorlar.

Ülkemizde özel ilgi alanlarına dönük sosyal ağlar olması gerektiğini birçok platformda dile getirmiştim. İlerleyen dönemlerde arkamarka.com gibi, bu yönde modellenmiş servisleri göreceğimize de inanıyorum. Ve elbette doğru kurgulanırlarsa başarılı olacaklarını da tahmin edebiliyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.