Çıkartın kağıtları yazılı yoklama yapıcam!

Çıkartın kağıtları yazılı yoklama yapıcam!
ObbikQuiz

Dün akşam Murat Buyurgan ile gerçekleştirdiğimiz sohbet esnasında ülkemizdeki yeni bir servisten haberdar oldum.ObbikQuiz isimli servis 10 soruluk quizler oluşturup bunları arkadaşlarınızla paylaşıp sonuçları almanıza olanak tanıyor.

Kullanımı ve arayüzleri çok kolay olan servis üyelik gerektirmiyor ve birkaç dakikada oluşturmuş olduğunuz quiz'e özel bir link yaratıyor. Bu linki dilerseniz arkadaşlarınızın e-mail adreslerini yazarak kendilerine gönderebilir, dilerseniz de benim biraz sonra yapacağım gibi e-mail göndermeden sitenizden paylaşabilirsiniz.

ObbikQuiz'in Obbik.com isimli alan adına bağlı oluşturulduğunu farkettiğim için ilerleyen dönemlerde servisin yaratıcılarının başka girişimlerini de Obbik ismiyle (mesela ObbikChat, ObbikPhoto, ObbikFriends gibi) çıkartacaklarını düşünüyorum. Eğer yazımı okuduktan sonra iletişime geçerlerse tahminimde haklı ve ya haksız olduğumu birlikte öğrenmiş oluruz.

Ülkemizde bu tarz farklı konseptlerde yeni nesil web girişimlerinin çıktığını görünce gerçekten çok memnun oluyorum ve kendilerine girişimlerinde başarılar diliyorum.

Ben servislerini kullandım ve gerçekten memnun kaldım. Her ne kadar ObbikQuiz'in sloganı "Seni kim daha iyi tanıyor?" olsa da, ben Webrazzi'ye uygun olabilecek farklı bir quiz oluşturdum ve şimdi bunu sizlerle paylaşıp cevaplarınızı almak için istiyorum. Bu sayede servisin sonuç ekranlarının da nasıl olduğunu birlikte öğrenmiş olacağız.

Web 2.0, ülkemizde bu alandaki servisler ve Webrazzi'de yayınlanmış olan incelemeleri yakından takip edenlerdenseniz hazırladığım quiz'deki sorular sizlere çok kolay gelecektir.

Buyrun quiz'e...!

http://quiz.obbik.com/quiz.php?ID=11181

Doğru cevapları veren ve en yüksek puanı alan belirli sayıda kişiye ödül vermek isterdim ama şu an için elimde böyle bir imkan bulunmuyor. Bu yazımdan sonra Webrazzi'ye sponsor olup, en yüksek puanla cevaplayan ilk 5 kişiye ödül vermek isteyen servis, firma yada kişi olursa benimle acil olarak iletişime geçebilir. Böyle bir durum olursa ben de zaman kaybetmeden sizlere bildireceğim.

Quiz linki

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.