OrtaKantin.com'un kapıları artık herkese açık

OrtaKantin.com'un kapıları artık herkese açık

Yaklaşık 1 ay önce haberdar olduğum OrtaKantin.com'u Webrazzi sayfalarına taşımam biraz zaman aldı, çünkü servisin yaratıcılarının yoğun olarak güncelleme çalışmalarına devam ettiğini biliyordum.

Bu süreç geçtiğimiz günlerde tamamlandı ve OrtaKantin.com yeni versiyonuyla yayına başladı. 2005 yılında ilk kurulduğunda dünya çapındaki tüm üniversitelerden Türk öğrencilerin buluşma noktası olmak düşüncesi ile açılmış olan OrtaKantin.com, gerçekleşen güncelleme sonrasında artık sadece üniversite öğrencileri değil, her kesimden kullanıcının fikir paylaştığı bir platform olmak için çalışmalarına devam ediyor olacak.

OrtaKantin.com'un şu anda ülkemizin ve dünyanın çeşitli üniversitelerinden kayıtlı binlerce kullanıcısı bulunuyor. Yeni versiyon öncesinde sisteme kayıt olmak için öğrencisi olduğunuz üniversitenin e-mail adresine ihtiyacınız vardı ve bu durum elbette ki sisteme kayıtlı kullanıcı profilini çok net ortaya koymasının yanında, birçok kayıt olmak isteyen kullanıcı için engel teşkil ediyordu.

Ancak değişen uygulama artık sisteme her kesimden kullanıcının üyeliğine olanak tanıyor.

OrtaKantin.com'un mevcut içeriğine baktığımızda, içeriğin büyük kesimi aktif kullanıcılar tarafından oluşturulmuş ve sitede sosyal konulardan, okullara özel ve genel forumlara, üniversite öğretim görevlileri ile ilgili yorumlardan güncel tartışmalara kadar birçok bölüm yer alıyor. Özellikle "Sosyal Köşe" isimli bölümde "Neler Popüler?" başlığını incelemenizi öneririm. Servisin üniversite öğrencileri dışında da kullanıcı kabul etmesi ile bu bölüm birçok alanda çalışmakta olan profesyonele fikir verebilecek bilgilere sahip. Tam anlamıyla üniversite öğrencilerinin nabzı burada atıyor diyebilirim.

OrtaKantin.com'a üye olduğunuzda size özel bir sayfaya sahip oluyorsunuz ve bu sayfada kişisel fotoğraf albümünüze, not defterinize (basit bir blog uygulaması) ve arkadaşlarınıza yer verebiliyorsunuz.

Servisin bir diğer önemli bölümü de "Gruplar" bölümü. OrtaKantin.com kullanıcılarının çeşitli konularda açmış olduğu grupların arasında birbirinden farklı birçok grup bulunuyor ve siz siteye üye olduğunuzda dilediğiniz gruplara katılabiliyorsunuz.

OrtaKantin.com

OrtaKantin.com'un tüm bölümlerini bu yazımda tanıtmam elbette ki mümkün değil. Ancak ana hatlarıyla baktığımızda aktif bir içeriğe sahip, şimdilik ağırlıklı olarak üniversite öğrencilerinin oluşturduğu geniş bir kullanıcı kitlesi bulunan ve yeni versiyonu ile her kesimden kullanıcı için avantaj yaratacak bir fikir platformu diyebilirim.

Her ne kadar sitenin sahipleri servislerini bir komünite olarak konumlandırmış olmasalarda ben OrtaKantin.com'u bir komünite olarak adlandırmak ve bu yönde ilerlemeleri durumunda çok başarılı olacaklarını belirtmek istiyorum.

Uzun vadede tasarımlarında bazı düzenlemelere gitmeleri vizyonları ile doğru orantılı bir gelişime imkan tanıyacaktır. Bunun yanında hedeflemiş oldukları genel kullanıcı odaklı bir fikir platformu ya da bir tür portal oluşturmaları konusunda da içeriklerini ve bölümlerini modellemelerinde fayda olacaktır.

Hedeflerine ulaşma yolunda mevcut kullanıcı potansiyelleri ve geniş içerikleri kendilerine avantaj sağlayacaktır.

Özellikle ülkemizde söz konusu kullanıcı profilini hedefleyen reklamverenler için göz önünde bulundurulması gereken bir platformdur OrtaKantin.com ve diğer üniversite odaklı servislerin yanında kampanya çalışmalarında planlamaya dahil edilmelerinde fayda olacaktır kanaatindeyim.

Eğer yaratıcıları çalışmalarını bu hızda devam ettirirlerse OrtaKantin.com'un adını ilerleyen dönemlerde daha fazla duyacağımıza eminim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.